• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mugler breidt uit met tassenlijn

Mugler breidt uit met tassenlijn

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Na parfum en een vrouwenkledinglijn breidt modelabel Mugler -dat onderdeel is van de Clarins Group- uit met een tassencollectie. De tassen zijn ontworpen door creatief directeur David Koma.

De tassencollectie bestaat uit veertig tassen van leer en metaal. De collectie bevat drie verschillende thema’s: het leger, de kosmos en maritiem thema. De tassen komen in nubuck, geborsteld leer en in glanzend pythonleer. Elke tas bevat een metalen constructie en een gestileerde rand.

De tassen –die in Italië met de hand zijn gemaakt- waren onderdeel van de lente- zomercollectie 2016 show tijdens Paris Fashion Week. Op 15 oktober vond de eerste lancering van de collectie plaats in het Rosewood Hotel in hartje Londen. De volgende twee lanceringen zullen plaatsvinden in Parijs en New York begin november.

In december 2013 kwam de Georgische Koma in dienst bij het modelabel, als opvolger van Nicola Formichetti. Formichetti vertrok na drie jaar als creatief directeur naar het Italiaanse label Diesel. Formichetti veranderde in 2010 de naam van het label Thierry Mugler in Mugler en lanceerde in 2011 de allereerste mannencollectie. Deze tassenlijn is de eerste grote stap voor Mugler sinds Koma aan boord is.

Foto: Mugler SS16

Mugler