• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mustang verkoopt minder

Mustang verkoopt minder

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse Mustang jeans kampt met tegenvallende verkoopcijfers. Zowel de eerste helft van 2004 als het gehele jaar 2003 is er minder verkocht dan verwacht. Vanuit het hoofdkantoor in Kuenzelsau heeft het management laten weten dat de verkoop de eerste helft van dit jaar met 9,3% is verminderd naar 54,9 miljoen euro. Als één van de directe oorzaken van deze daling wordt het verlies van de licentie van Joop! aangewezen. Dit prestigieuze mannenlabel zit tegenwoordig bij producent Windsor.

Voor het eigen en belangrijkste label Mustang viel een verminderde verkoop te noteren van 2,7%, hetgeen uitkomt op een omzet van 42,5 miljoen euro. Bogner jeans, ook in licentie, daarentegen deed het goed. Daar zag het bedrijf een groeiende verkoopcijfer van 2,7% wat neerkomt op een bedrag van 3,3 miljoen euro.

De omzet ging in 2003 met 10,7% naar beneden naar 121,4 miljoen euro, de verkoop daalde met 14% naar 70,7 miljoen euro in Duitsland en met 5,7% naar 50,8 miljoen euro in het buitenland. Directeur Heiner Sefranek spreekt de verwachting uit dat de omzet voor het volgend jaar, de cijfers van dit jaar ten minste zullen evenaren. Op dit moment heeft Mustang wereldwijd vijftig eigen winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en 28 in uitbesteding in Frankrijk.

MUSTANG