Een unieke show van juwelen door een man die de "meest gerespecteerde en teruggetrokken kunstenaar ter wereld" wordt genoemd, is vanaf komend weekend in het Londense Somerset House te zien. De tentoonstelling heet "The Jewels of JAR, Paris" en duurt tot 26 januari.

JAR is de mysterieuze afkorting waarachter de juwelier schuil gaat, wiens naam Joel Arthur Rosenthal luidt.

De Amerikaan Rosenthal werkt, aldus de International Herald Tribune, al 25 jaar als sieraad-kunstenaar in Parijs in een kleine salon terzijde van de Place Vendôme. Zijn klantenkring is al even elitair en exclusief als de unica die uit zijn handen komen.

De enige andere tentoonstelling van zijn werk vond 15 jaar geleden plaats in New York.

Het (betalende) publiek krijgt nu de kans het werk van Rosenthal te zien, over wie een van zijn fans zegt: "Hij is een absolute perfectionist met een visie - en de tentoonstelling is adembenemend". Rosenthal (59) heeft filosofie en kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Harvard universiteit en heeft zich pas als juwelier ontpopt nadat hij naar Parijs was verhuisd.

Veel van het tentoongestelde werk (400 stuks in totaal) is geïnspireerd door de natuur: diamanten die je tegemoet schitteren vanaf een kleine gebeeldhouwde camelia, een lila tak met diamanten en violette saffieren, vlinders die hun transparante juwelen vleugels uitspreiden. Het gerucht wil dat zelfs de koningin van Engeland niet zulke mooie parels heeft als door JAR worden verwerkt.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN