Narciso Rodriguez is voor de tweede keer uitgeroepen tot modeontwerper van het jaar in de categorie damesmode door de Amerikaanse vereniging van modeontwerpers (Council of Fashion Designers, kortweg CFDA). Carolina Herrera, Marc Jacobs en Donna Karan, die ook voor deze prijs waren genomineerd, hadden het nakijken. De prijsuitreiking vond deze week plaats in New York en gastvrouw Sarah Jessica Parker deed haar reputatie als mode-icoon eer aan door gedurende de avond maar liefst vier keer van outfit te veranderen. Een tot tranen bewogen Rodriguez ontving de prijs uit handen van Parker en zijn mentor Calvin Klein. Voordat hij, nu tien jaar geleden, zijn eigen label startte werkte Rodriguez voor Klein.

 

In de categorie herenmode viel Michael Kors wel de prijzen. Hij werd verkozen tot beste ontwerper en ontving de prijs uit handen van Oscarwinnaar Adrien Brody. Kors versloeg daarmee Sean Combs en Ralph Lauren.

De CFDA-awards staan bekend als de Oscars van modeland en zij worden toegekend door een jury van meer dan 450 modeontwerpers, journalisten, winkeliers en stylisten. De uitreiking van deze pretentieuze prijzen brengt dan ook altijd veel sterren op de been. Nicole Kidman, die de Style Icon Award zou ontvangen, bleek verhinderd, maar gelukkig had zij Lauren Bacall bereid gevonden om deze prijs voor haar in ontvangst te nemen. De Britse ontwerper Alexander McQueen is uitgeroepen tot de beste internationale ontwerper en Marc Jacobs mag zich een jaar land de beste accessoiresontwerper noemen. Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, werd in het zonnetje gezet voor haar langdurige inzet voor de mode industrie en daaraan gerelateerde goede doelen.

De prijs voor veelbelovend Amerikaans modetalent ging naar Lazaro Hernandez en Jack McCollough voor Proenza Schouler.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN