Vendex KBB ziet geen mogelijkheden meer om met zijn warenhuizen verder te groeien in Nederland. Het concern opereert momenteel vanuit elf Bijenkorf-filialen, 70 V&D`s en 255 Hema`s en heeft daarmee het gehele land wel gedekt. De vraag is dan hoe het verder moet.

Ervaring leert dat het exporteren van warenhuisformules zelden succesvol is. Het Engelse warenhuis Marks & Spencer is daar een beeldend voorbeeld van. M&S heeft zich vorig jaar teruggetrokken van het Europese vasteland wegens sterk tegenvallende resultaten.

Vendex KBB-topman Ed Hamming trekt zich echter weinig aan van dit slechte voorbeeld. Hij is ervan overtuigd dat Vendex KBB de grens over moet om zich op langere termijn te wapenen tegen mogelijke overnames op de thuismarkt. Hamming richt zijn pijlen daarbij vooral op Belgie en Duitsland. Of er ook plannen zijn voor de rest van Europa is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Hamming er niet aan twijfelt dat Vendex KBB zal slagen waar anderen zijn gestruikeld. "Als het lukt om een echte Europese speler te worden, zijn we binnen een paar jaar een heel ander bedrijf dan nu."

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN