• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nederlands collectief Exactitudes verzorgt bijzonder fotoproject Helmut Lang

Nederlands collectief Exactitudes verzorgt bijzonder fotoproject Helmut Lang

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ter gelegenheid van zijn nieuwste campagne is Helmut Lang een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Exactitudes voor een speciale fotoserie. De serie geeft een overzicht van verschillende collectiestukken van de Oostenrijkse ontwerper door de jaren heen, gedragen door een verzameling bekende fans.

De fotoserie is ter promotie van de Re-Edition capsule collectie van Lang, waarbij klassiekers uit het archief opnieuw uitgebracht worden. Ieder model in de serie is gekleed in een mix van items uit hun persoonlijke verzameling, het Helmut Lang-archief en stukken van de Re-Edition collectie. Onder meer rapper Kanye West en zangeres Solange Knowles lieten zich strikken voor de serie.

De campagne is het werk van de gerenommeerde Nederlandse fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek. Sinds 1995 maken zij zogenoemde 'exactitudes': twaalf foto's (in een raamwerk van 3 breed en 4 hoog) van mensen die opvallend hetzelfde gekleed gaan en zodoende laten blijken zichzelf tot een bepaalde sociaal-culturele groep te rekenen.

Door hun geportretteerden in een identiek kader en in dezelfde houding vast te leggen, geven zij een goed beeld van het menselijk streven zich van anderen te onderscheiden door het aannemen van een groepsidentiteit. Publicaties van het duo verschenen reeds in The New York Times, Esquire, Le Monde, Dazed en I-D. Het is de eerste keer dat Exactitudes samenwerkt met een modemerk.

De Re-Edition collectie is inmiddels verkrijgbaar via de webshop van Helmut Lang en geselecteerde retailers, waaronder Barneys in New York. Items uit de collectie zijn onder meer de Elbow Cut Out trui uit 1997, de High Collar Bomber uit 2003 en de Astro Moto Jacket uit 1999. Prijzen variëren van 125 euro voor een t-shirt tot 2000 euro voor een winterjas.

Beeld: Helmut Lang Facebook / Exactitudes

Exactitudes
Helmut Lang