• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nederlandse Band lanceert kledinglijn

Nederlandse Band lanceert kledinglijn

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kledinglijnen die een muzikant inschakelen om extra aandacht te genereren, zijn niets nieuws meer. Maar andersom komt het nog niet zo vaak voor. De Nederlandse band Ruby Q heeft de primeur: op woensdag 27 juni presenteert de band behalve het nieuwe album FashionFever/MusicPitch ook een nieuwe couturelijn, ontworpen door leadzangeres Sanne Mus.

Voordat Sanne Mus begon met haar opleiding aan de Tilburgse rockacademie volgde ze een mode-opleiding in Zutphen, waar ze leerde patroontekenen en kleding maken. Deze interesse en vaardigheden nam ze mee in haar passie voor muziek; zo verzorgt ze zelf de aankleding van de bandleden en zal haar visie op mode in de muziekwereld deel uitmaken van haar afstudeeropdracht.

Zelf ziet Mus het uitbrengen van een kledinglijn als een logische stap: "Muzikanten zijn vaak stijliconen, al weten de artiesten dat zelf vaak niet. Juist in de alternatieve scene, waarin de aankleding meer afwijkt van wat er in de grote winkelketens te koop is, schept dat mogelijkheden voor bands."

Ze vindt het opmerkelijk dat zo weinig Nederlandse artiesten daar gebruik van maken. "Het blijft allemaal zo braafjes." Volgens Mus past de stijl van de RubyQ kledinglijn goed bij de muziek, dat een combinatie is van rock, opera, triphop, psychedelica en melodieuze (brit)pop. "Casual met een knipoog", omschrijft Mus. "Wel draagbaar, maar met details die de kleding toch net even anders maken. Net als met onze muziek proberen we mensen wakker te schudden om niet zomaar te doen wat iedereen doet, maar een beetje eigenheid toe te voegen."

De kledinglijn bestaat uit 24 sets, waarvan 10 voor mannen en 14 voor vrouwen. De band wil zo ongeveer elke twee jaar, gelijk met het uitkomen van een nieuwe cd een nieuwe kledinglijn lanceren, die past bij de sfeer van het nieuwe album.

De presentatie van de het album vindt plaats in de grote zaal van 013 in Tilburg, waar een liveoptreden van de band gecombineerd wordt met een modeshow. Behalve professionele modellen lopen er ook muzikanten over de catwalk; zangeres Stevie Ann is een van de vrouwelijke modellen en de herensets zullen worden geshowd door tien mannen van opkomende Nederlandse bands.

ruby q