• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nederlandse ByBrown presenteert capsule collectie tijdens Milaan Fashion Week

Nederlandse ByBrown presenteert capsule collectie tijdens Milaan Fashion Week

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Nederlandse ByBrown presenteert deze week tijdens de Milaan Fashion Week de nieuwe ‘Duplicate’-collectie. Het label, vooral bekend van haar technical rainwear, is één van de zeven geselecteerden voor de Next Green Talent-tentoonstelling, een duurzaamheidsinitiatief van Vogue Italia en e-tailer YOOX.

De tentoonstelling is de komende twee dagen te bewonderen in het Palazzo Morando. Voor de achtste editie van het evenement werden zeven opkomende ontwerpers geselecteerd die zich in hun werk focussen op sustainability. Iedere designer ontwierp voor de tentoonstelling een capsule collectie: een preview in de vorm van een t-shirt wordt inmiddels exclusief aangeboden via de webshop van YOOXYGEN, het groene platform van YOOX. De volledige collectie lanceert in september, eveneens via YOOXYGEN. Voor de designs van ‘Duplicate’ werkte ByBrown samen met kunstenaar Marnix Postma. Technische regenkleding vormt wederom de basis voor de collectie. Het t-shirt is verkrijgbaar voor 97 dollar (79 euro).

ByBrown is het geesteskind van de Britse designer Melanie Brown en levert sinds 2014 functionele techwear. Het label is gesitueerd in Amsterdam en heeft een eigen retaillocatie aan de Ferdinand Huyckstraat. Retailers die ByBrown aanbieden zijn onder meer X Bank Amsterdam, Margreeth Olsthoorn in Rotterdam en Dans l'assiette du Cycliste in Antwerpen.

Beeld: ByBrown

ByBrown
Marnix Postma
Next Green Talent
Vogue Italia
Yoox
YOOXYGEN