Nederlandse ondernemer Bianca Blom loopt marathon om de kwaliteit van haar Linja-pump te bewijzen

Hakken die stevig en comfortabel genoeg zijn om een halve marathon op te lopen? Bianca Blom, eigenaar van Linja Shoes, zegt dat het met de hakken uit haar collectie mogelijk is. Middels een persbericht verklaart de ondernemer dat met haar Linja-pumps de consument zonder pijn twee keer zo lang kan lopen. Deze collectie hakken werd afgelopen weekend (via de internationale webshop) gelanceerd.

Blom is naar eigen zeggen een liefhebber van het lopen op hoge hakken, alleen ging dit vaak gepaard met pijn. Hier moest een oplossing voor komen, schrijft ze in het bericht. Zodoende startte zij de ontwikkeling van de Linja-pump. “De pumps van Linja zijn het resultaat van de kennis van orthopedische schoenmakers, ontwerpers, Italiaans vakmanschap én de feedback van honderden vrouwen. Samen ontwikkelden wij een pump waarbij het gewicht beter over de gehele voet wordt verdeeld en de hakhoogte lager aanvoelt dan deze in werkelijkheid is. De pumps worden van van hoogwaardige materialen met de hand gemaakt in Italië. Dit gecombineerd met een unieke pasvorm én aanbod in halve maten zorgt ervoor dat vrouwen ten minste twee keer zo lang op een paar Linja’s kunnen lopen dan op reguliere pumps”, aldus Blom in het persbericht.

Nederlandse ondernemer Bianca Blom loopt marathon om de kwaliteit van haar Linja-pump te bewijzen

Om deze belofte kracht bij te zetten, liep Blom op 16 september de halve marathon in New York. In 6 uur en 55 minuten legde zij op haar Linja-pump 21.1 kilometer af. Volgens het persbericht liep niemand eerder zo ver op hoge hakken. Haar prestatie wordt dan ook ingestuurd om een plek te bemachtigen in het Guinness Book of Records. Met deze actie maakte Blom ook meteen haar entree op de Amerikaanse markt en op 19 oktober lanceerde ze haar merk in het Made hotel in Manhattan en tegelijkertijd via de internationale webshop.

Naast een vaste collectie van vier zwarte leren varianten (glad leer, suède, suède met een python-print en lakleer) brengt Linja Shoes verschillende keren per jaar een ‘seasonal collection’ uit met additionele kleuren. De hakken van Linja Shoes zijn verkrijgbaar in maat 34 tot en met 42 met hakhoogtes van acht en tien centimeter. De retailprijs is 289 euro. Linja Shoes zijn verkrijgbaar via de internationale webshop. Eind november opent Blom haar eerste winkel in Amsterdam Zuid.

Nederlandse ondernemer Bianca Blom loopt marathon om de kwaliteit van haar Linja-pump te bewijzen

Om in de gaten te houden: FashionUnited publiceert deze week een interview met ondernemer Bianca Blom.

Beeld: Linja Shoes

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN