Het Europees hooggerechtshof in Luxemburg kan volgens één van haar adviseurs de aanklacht die Adidas Salomon tegen Fitnessworld Trading Ltd. heeft aangespannen, beter afwijzen. Adidas liet het Nederlandse bedrijf dagvaarden omdat op haar kleding strepen stonden afgebeeld die sterk aan het logo van de wereldberoemde fabrikant van sportkleding deden denken.

De adviseur, Francis Jacobs, is van mening dat de afbeelding van twee strepen op de shirts van Fitnessworld niét ingaat tegen het copyright op het handelsmerk van Adidas, dat uit drie strepen bestaat. Volgens Jacobs is het onnodig om de bescherming op handelsmerken zó uit te breiden dat ook veelvoorkomende motieven op kleding, zoals strepen, eronder vallen.

Jan Runeau, de woordvoerder van Adidas, blijft van mening dat het hier maar om een advies gaat. De uitspraak wordt pas eind dit jaar of begin volgend jaar verwacht. Runeau zou graag zien dat het merk tóch veroordeeld wordt, zodat de consument de twee merken niet meer kan verwarren. Als Adidas de zaak zou verliezen, zou dit een van de weinige zaken in Europa zijn waarbij houders van rechten op een handelsmerk het onderspit moeten delven.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN