• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • New Balance lanceert nieuwe lijn in Europa

New Balance lanceert nieuwe lijn in Europa

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse producent van sportschoenen New Balance staat op het punt om een nieuwe sportieve kledinglijn voor mannen en vrouwen in Europa te introduceren. De nieuwe lijn, die in Italië zal worden ontworpen en geproduceerd, wordt in juni gelanceerd tijdens de Pitti Immagine Uomo in Milaan.

De Britse dochtermaatschappij van New Balance is verantwoordelijk voor de lancering an de nieuwe lijn, die verspreid zal worden door de Italiaanse distributiepartner van het bedrijf, Gartner Sports. Massimiliano Giannelli wordt hoofdontwerper van de kleding, welke in eerste instantie verkocht zal worden in trendy winkels in Italië. Op termijn zal de lijn echter ook in andere Europese landen worden geïntroduceerd. Markus Auer, sales manager New Balance in Italië: "We zijn van plan om de nieuwe lijn ook in Frankrijk, Spanje en mogelijk Griekenland te gaan brengen."

New Balance, dat gevestigd is in Boston, is op drie na, Nike, Adidas en Reebok, wereldwijd de grootste producent van sportschoenen. Jaarlijks incasseert het bedrijf 1,2 miljard euro (1,4 miljard dollar) met de verkoop van ongeveer 35 miljoen paar gympen. Circa 2 miljoen paar daarvan worden in Europa weggezet. Onlangs heeft het bedrijf bekend gemaakt de canvas PfFlyers opnieuw in productie te zullen nemen.

NewBalance