In New York wordt komend jaar geschoven met de kalenders van de Fashion Week. In februari zal de mannenmodeweek plaatsvinden vlak voor de editie voor vrouwen, waardoor er een aaneengesloten mode-evenement van tien dagen ontstaat. Dat blijkt uit het programma dat deze week bekend is gemaakt door het Council Of Fashion Designers of America (CFDA).

Het idee is om ‘de internationale modekalenders meer te stroomlijnen’, aldus het CFDA tegenover AFP. De modeweek voor mannen vindt plaats van 5 tot en met 7 februari, gevolgd door de vrouwenweek van 8 tot en met 14 februari. Volgens verschillende media zou de verschuiving een positief effect kunnen hebben op het animo voor de mannenweek, aangezien journalisten en inkopers er nu voor kunnen kiezen om iets eerder naar New York af te reizen om ook mannenshows mee te pakken.

Volgens AFP zou de nieuwe opzet ook te maken kunnen hebben met de leegloop van de afgelopen editie, in september. Meerdere grote ontwerpers - van Thom Browne tot Proenza Schouler - lieten om verschillende redenen de modeweek in New York schieten voor de Europese. Het CFDA hoopt met de laatste aankondiging de modeweek in New York wat aantrekkelijker te maken, aldus AFP. Vooralsnog blijft het bij een eenmalig experiment: Het CFDA liet meteen weten dat de volgende mannenmodeweek in juli plaatsvindt, drie maanden voor de Fashion Week voor vrouwen in september.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN