• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • New York Fashion Week

New York Fashion Week

Door FashionUnited

bezig met laden...

We zitten nog midden in het drukke modeseizoen. Afgelopen vrijdag ging de New York Fashion Week van start. De shows werden groots ingehuldigd door popsterren waaronder Sheryl Crow, Lindsay Lohan en Fergie van de Black Eyed Peas. De muzikale schoonheden verschenen op de catwalk gehuld in rode jurken, ontworpen door Amerikaanse ontwerpers. Het evenement maakt deel uit van de jaarlijkse Red Dress Collection, georganiseerd door The National Heart, Lung and Blood Institute ten behoeve van vrouwen en hartziekten.

Vanaf maandag showden ondermeer Marc Jacobs, Oscar de la Renta en Monique Lhuillier hun visie van herfst/winter 2006/7. Jacobs, het lievelingetje van de New Yorkse modewereld, koos ditmaal voor een gedempt palet en een volumineus silhouet. Beenwarmers -waarvan we hadden gehoopt dat ze nooit meer zouden terugkeren - afzakkende kousen en pofbroeken, lange rokken en tulpenrokken, afhangende schouders en grote jassen met een ceintuur in de taille gesnoerd. Voluptueuse vrouwen zullen verheugd uitkijken naar de rok-over-de-broek-gedragen look waarmee Jacobs het komende herfstseizoen tegemoet gaat. Een enkele formele creatie neigde naar het silhouet van een moderne Jackie O, met elegante jas voorzien van een drie-kwart mouw en afgewerkt met een bontrand langs de onderkant. Als er een duidelijke trend waarneembaar was in Jacob's show, dan was het wel de metallic look. Het kwam in verschillende gedaantes voor, van avondjurken tot jasjes tot rokken, in zwart, brons, zilver en goud.

Ook Oscar de la Renta koos voor een beetje metallica, met ranke broeken, jasjes, broekpakken en avondjurken van brocade. De elegante De la Renta kleed al jaren de gefortuneerde New Yorkse dames en deze collectie bewees wederom waarom hij zo geliefd is bij deze doelgroep. Zijn ontwerpen zijn tijdloos, vrouwelijk en chic. Niet zozeer geschikt voor de Hollandse nuchterheid, maar regelrecht gegrepen uit elegante Hitchcock thrillers als "To catch a thief". De vrouw die De la Renta draagt plukt daarmee een beetje drama en glamour mee. Helaas was in deze collectie geen duidelijk lijn waarneembaar en straalden veel creaties, vooral veel avondjurken, iets stijfs en ouderwets uit.

Monique Lhuillier is een jonge ontwerpster die vooral bekend is vanwege haar avondkleding en vrouwelijke creaties die vaak de rode loper sieren. Zij stelde met haar nieuwe collectie niet teleur. Op en top vrouwelijk, herinnerden de jurken en mantelpakken aan de ingetogen stijl van de jaren 50. Lhuillier koos voor grijze en petrol blauwe tinten, afwerkingen van kant en tulle en het accent op de kleine tailles. Ook zij werd geïnspireerd door de tijdloze schoonheid van Jackie Onassis, toen deze nog First Lady was. Mouwloze jurken met klokrok en ulta-chique jassen met drie-kwart mouw waren herhaaldelijk van de partij.

De week gaat door met shows van ondermeer Ralph Lauren, Catherine Malandrino en Calvin Klein.

FASHIONWEEK
New York Fashion Week
NYFW
Scroll down to read more