• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • New Yorker komt naar Amsterdam

New Yorker komt naar Amsterdam

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kledingketen New Yorker komt naar Amsterdam. Op 14 juni opent het van oorsprong Duitse bedrijf een nieuw filiaal in winkelcentrum De Kolk aan de Nieuwendijk. Het is de 13e winkel van de keten in Nederland en de eerste in de hoofdstad.

New Yorker ging hier vorig jaar van start. Het eerste filiaal ging begin 2006 in Rotterdam open. Toen werd aangekondigd er binnen vijf jaar 22 winkels bij zouden komen. Het bedrijf richt zich met betaalbare trendy fashion op de doelgroep van 14 tot 25 jarigen. Op termijn wil het bedrijf marktleider worden van het Europese jonge modesegment. De keten voert vijf eigen merklabels: Fishbone en Fishbone Sister (sport en street wear), Amisu (vrouwelijke high fashion), Smog (trendy, casual mannenmode) en Censored (ondergoed en badkleding).

Naast Nederland en Duitsland is de firma vertegenwoordigd in Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland en Zweden: totaal 522 winkels in 17 Europese landen. Verdere uitbreiding van het retailnetwerk is de belangrijkste pijler van de groeistrategie van het bedrijf. Tegen 2008 zou het netwerk 700 winkels moeten tellen. Dit jaar komen er 110 tot 130 winkels over heel Europa bij.

New Yorker