Op 12 november aanstaande gaat een nieuw innovatief modeproject van start. Het project, dat de naam Fashion & Sustainability meekreeg, heeft als doel duurzame ontwikkeling te promoten bij modeontwerpers en de modebranche. De combinatie van mode en duurzaamheid ligt niet altijd voor de hand. Bij Fashion & Sustainability wil de organisatie duurzame ontwikkeling belichten door exposities, onderwijsprogramma's en debatten.

Op 12 november start het project met een onderwijstour langs de HBO-modeopleidingen. Bij deze tour doen modeprofessionals uit verschillende disciplines per touringcar zowel Amsterdam als Arnhem aan voor een een symposium met lezingen en discussies ten einde studenten visies te bieden op duurzaamheid.

Het project wordt afgesloten met een modeshow in de Beurs van Berlage op 10 december 2002. Bij dit mode-evenement Future wordt bewust gekozen voor een professionele, internationaal-modieuze aanpak. Internationale ontwerpers zullen collectiestukken ontwerpen voor de show. Daarna gaat de collectie op een expositietour langs galerieën en musea in Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, New York, San Francisco, Tokio en Vancouver. Het idee achter dit initiatief is om unieke collecties te tonen, gemaakt van biologisch geteeld katoen en andere vernieuwende duurzame textielsoorten. De Nationale Jeugdraad is de initiatiefnemer van het project en werkte hiervoor samen met diverse academies, ontwerpers, modenetwerken en milieuorganisaties. Betrokken organisaties zijn onder meer O2 Nederland, de Bond van Nederlandse Ontwerpers, het Ministerie van VROM, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, Arnhem Fashion Institute, Amfi (Hogeschool van Amsterdam), Saxion Enschede CTB (De Maere), TMO Hogeschool Modemanagement Doorn, Grafisch Lyceum Rotterdam, Fair Wear Foundation, Amnesty Milaan en Sustainable Cotton Project San Francisco.

Ook internationale modeontwerpers die affiniteit hebben met duurzame ontwikkeling nemen deel aan het project. Inmiddels hebben de modeontwerpers Alexander McQueen (Londen), Alexander van Slobbe - SO (Amsterdam), Claudy Jongstra (Amsterdam), Hans Ubbink (Amsterdam), Pim Kramer en Jacques Volckmann - Unic PS (Arnhem), Simon de Boer - W.M.E.V.V.J. (Amsterdam) en Walter van Beirendonck (Antwerpen) zich achter het initiatief geschaard en hun medewerking toegezegd.

Meer informatie komt binnenkort beschikbaar op www.fashionfuture.nl


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN