• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nieuwe collectie The North Face bevat 100 procent duurzaam dons

Nieuwe collectie The North Face bevat 100 procent duurzaam dons

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Outdoormerk The North Face heeft voor de nieuwe herfstcollectie van 2016 alleen gebruikgemaakt van dons dat voldoet aan de Responsible Down Standard (RDS): een maatstaf die aangeeft dat de dieren goed zijn behandeld. Het merk maakte in 2014 bekend dat het ernaar streefde voor de herfstcollectie van 2017 alleen duurzaam dons te gebruiken, maar het is gelukt dit doel een jaar eerder te behalen. De herfstcollectie van 2015 was de eerste collectie van het merk waarin RDS-dons werd gebruikt.

De collectie bevat meer dan 500 items waarin dons is verwerkt, waaronder bijvoorbeeld het weerbestendige ´Morph Jacket´. “Dons biedt warmte zonder zwaar te zijn, waardoor het zorgt voor superieure isolatie en comfort,” vertelt vice-president Joe Vernachio in een persbericht. “We hebben hard gewerkt om de RDS-dons in ons hele assortiment te verwerken. Het was alleen mogelijk door goed samen te werken, en we zijn trots dat we kunnen zeggen dat onze klanten alleen dons kopen van de beste kwaliteit.”

Anne Gillespie, directrice Industry Integrity bij Textile Exhange, één van de mede-oprichters van de RDS is verheugd over de ontwikkeling bij het Amerikaanse merk. “In het afgelopen jaar hebben veel boerderijen, kledingfabrieken en handelsverenigingen zich bij de RDS aangesloten, waardoor er meer duurzame dons beschikbaar is gekomen. The North Face is een voorvechter geweest in het creëren van vraag naar dit product.”

De RDS is een onafhankelijke standaard die in 2012 werd opgericht door non-profitorganisatie Textile Exchange, Control Union Certifications en The North Face. Het keurmerk garandeert onder andere dat de ganzen en eenden waarvan de dons afkomstig is niet levend zijn geplukt of hebben geleefd in onhygiënische omstandigheden. Enkele merken die het RDS certificaat bezitten, zijn Jack Wolfskin, Kathmandu en Vaude Sports.

Responsible Down Standard
Textile Exchange
The North Face