In de Leidsestraat in het centrum van Amsterdam is de tweede Elle prêt-à-porterwinkel van de hoofdstad opengegaan. De eerste Elle winkel van Amsterdam is in de Cornelis Schuytstraat in Zuid. In de tachtig vierkante meter grote winkel zullen de Elle prêt-à-portercollecties van ontwerpers Oscar Raaijmakers en Süleyman Demir te koop zijn. De twee ontwerpers zijn sinds twee jaar aan het bedrijf verbonden en hadden eerder samen het label Oscar Süleyman. Ook werkten zij voor Oilily.

"De lente '08-collectie is vrouwelijk, maar toegankelijk," legt Raaijmakers uit. "Er zitten veel sporty elementen in op een city-achtige manier." Gebruik is gemaakt van verfijnde materialen als lichte jerseys en nylon. Met kleurpaletten als zilver en grijs en highlights in geel en lavendel." De ontwerpers krijgen veel vrijheid bij het ontwerpen van de Elle collecties. "Maar," zegt Raaijmakers, "wel onder supervisie van een brandmanager in Parijs, die de stijl in de gaten houdt."

De licentie van de Elle prêt-à-portercollecties en -winkels is in handen van het Nederlandse bedrijf Fashion Brands Collections bv. Het bedrijf nam die licentie drie jaar geleden over van Euretco en heeft ook de rechten om de collecties te ontwerpen en te ontwikkelen voor de rest van Europa en het Midden Oosten. Uitgeverij Hachette Fillipacchi Media, die onder andere de Franse Elle uitgeeft, is de bedenker en eigenaar van het merk.

Jaren geleden ging de eerste Elle prêt-à-porterwinkel open in het Amsterdamse Magna Plaza. Deze winkel verdween. Jaren later werden de nieuwe winkels met een nieuw concept geïntroduceerd. Dit nieuwe concept lijkt beter aan te sluiten op de behoeften van de consument. De winkel in de Leidsestraat is alweer de vijfde van ons land. De andere zijn in Maastricht, Den Haag en Eindhoven. De allereerste winkel van de collecties van het damesblad Elle ging in 2007 open in de Spaanse badplaats Marbella. Ook is er een winkel in Stockholm. In het Midden-Oosten zijn ook al de eerste stappen gezet.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN