• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nike lanceert collectie met Olivier Rousteing

Nike lanceert collectie met Olivier Rousteing

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sportlabel Nike heeft de Franse modeontwerper Olivier Rousting opnieuw gestrikt voor een samenwerking. De creatief directeur van Balmain heeft speciaal voor het sportlabel een collectie ontwikkeld: Footbal Nouveau Collection.

De collectie is geïnspireerd op de voetbalherinneringen uit de jeugd van de ontwerper. “Mode gaat meestal over de catwalk en de glamour, maar bij Nike ging het om performance en de athleten,” legt Rousteing uit. “Wat ik zo leuk vind aan deze collectie is dat we de iconische stijl van voetbal integreren in een sportstijl.”

De levensstijl van professionele voetbalspelers in de grootste kampioenschapswedstrijden in Europa deze zomer stonden centraal voor de collectie. De mannen- en vrouwenitems zijn ontworpen om aan de off-pitch performances te voldoen, terwijl de esthetiek van sport wordt uitgebouwd. Iconische voetbal designs zijn opnieuw ontworpen; Rousteing koos voor moderne silhouetten met een luxe afwerkingen. Zo zijn er gouden details aangebracht, die verwijzen naar de kleur van kampioenen.

“Olivier was geobsedeerd door de complete look, en zorgde er voor dat ieder stuk samenwerkte - niet alleen binnen de mannen- en vrouwencollecties, maar ook tussen die twee,” vertelt senior apparel design director van NikeLab Jarrett Reynolds in een persbericht. “Bij elke ontwerp preview vroeg hij: ‘Zou een voetbalspeler dat echt dragen?’ Die vraag hielp om de collectie dichtbij de sport te houden.”

Naast kleding is de collectie uitgebreid met schoenen, waarbij de modellen zijn geïnspireerd op vier verschillende schoenen uit de Nike Football-collectie; de Mercurial, Magista, Hypervenom en de Tiempo. “Olivier is geraffineerd over de details, met een passie voor het vinden van slimme manieren om bestaande structuren te verfraaien,” zegt Nate Jobe, footwear design director innovation van NikeLab. “De obsessie voor afwerking manifesteert zich vooral in de Magista en de Mercurial. In elk model hebben we patronen geborduurd in de Flyknit - voor de eerste keer. Dat creëert een nieuwe uiting van techniek.”

Beeld: NikeLab x Olivier Rousteing

Nike
olivier rousting