• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nikkie Plessen ontwerpt kleding voor restaurant De Librije

Nikkie Plessen ontwerpt kleding voor restaurant De Librije

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nederlandse ontwerpster en onderneemster Nikkie Plessen heeft bedrijfskleding ontworpen voor de medewerkers van restaurant De Librije in Zwolle. Voortaan loopt het vrouwelijk personeel rond in door Plessen ontworpen zwarte jurkjes.

Nikkie Plessen is druk bezig zichzelf en haar merk wereldwijd op de kaart te zetten. Niet alleen heeft ze in Nederland verschillende winkels, maar ook in het buitenland wordt haar kleding in grote warenhuizen verkocht. Dat is dan ook de reden waarom Michelinsterrestaurant De Librije in Zwolle haar heeft gevraagd hun bedrijfskleding te ontwerpen.

“Chefkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse van De Librije hebben mij benaderd en gevraagd om jurkjes te ontwerpen voor hun vrouwelijk personeel. Daar hoefde ik niet lang over na te denken,” vertelt de ontwerpster aan Nu.nl. Naar eigen zeggen heeft Plessen veel rekening gehouden met de stijl van het restaurant. “Ik heb zwarte jurkjes ontworpen met een sexy detail aan de voorkant. Dat past echt bij het interieur en de sfeer van het restaurant.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Plessen bedrijfskleding ontwerpt voor een restaurant. Eerder ontwierp ze al kleding voor The Jane in Antwerpen, het restaurant van topkok Sergio Herman. Daar loopt het personeel nog steeds rond in de door Plessen ontworpen kleding.

Van de jurkjes zelf zijn geen foto’s vrijgegeven. Voor het mannelijk personeel heeft Plessen overigens geen kleding ontworpen, omdat ze zich met haar modelabel ook alleen richt op vrouwen.

de librije
NIKKIE