In het Euretco Expo Center werd zondag 12 en maandag 13 januari de No Kidding kinderkledingbeurs gehouden, een van de grootste baby- en kinderkledingbeurzen voor detaillisten. In Houten werden de trends voor winter 2003/2004 gepresenteerd. Ruim driehonderd merken en bijna 4500 bezoekers maakten van de elfde editie van de vakbeurs wederom een succes. Overigens is de beurs puur bedoeld voor oriëntatie op de nieuwe trends, er kan niet worden ingekocht.

De trends voor kids in het wintermodeseizoen 2003/2004 zijn uiteenlopend van romantisch tot stoer en van folkloristisch tot sober. In ieder geval is er keus genoeg voor de modebewuste ouder (en kind). Op de No Kidding kinderkledingbeurs kwamen al deze trends samen en werd een overzichtelijk beeld voor de komende maanden gegeven. Wederom opvallend is dat veel inspiratie voor kinderkleding wordt gehaald uit trends voor volwassenen. Grove breisels, stoere jeans - het liefst verwassen voor de ultieme vintagelook - en romantische borduursels.

Natuurlijk is het onmogelijk om alle driehonderd merken hier te bespreken. Daarom maakte uw FashionUnited verslaggeefster een selectie van een vijftal merken.

Babywalk en Cakewalk (www.cakewalk.nl)

Cakewalk introduceert de nieuwe lijn Babywalk New Born. Hun wintercollectie is verdeeld in twee kleurgroepen: krachtige kleuren als kersenrood en bescheidenere kleuren als zachtroze. De stoffen die Cakewalk gebruikte voor de nieuwe wintercollectie zijn zacht en warm, maar ook stoer.

Trix & Rees (www.trixenrees.nl)

De kindercollectie van Trix & Rees biedt veel gewassen stoffen en combinaties van verschillende materialen. Geen felle kleuren, maar sobere kleuren als zand en grijs. Er is veel aandacht besteed aan versieringen en bijzondere details.

Kiekeboe (www.kiekeboekids.com)

Vrolijkheid voert de boventoon bij de nieuwe wintercollectie van Kiekeboe. De collectie is verdeeld in twee thema's: Maritiem en Sneeuw & Skihut. Voor de meisjes hartjes en ijsbloemen, voor de jongens rubberen logo's en prints van skibrillen.

Dobber (www.dobber.nl/dobberjunior.htm)

Denim is het kernwoord van de nieuwe collectie van Dobber Junior. Ruiten, tweed en wol worden gemixt met elementen van het sportveld. De kleuren zijn rood, kaki en marineblauw. De collecties Indian Style en Dutch Style presenteren respectievelijk geverfd tricot en schippersbroeken. Het nieuwe logo van Dobber - met vikinghelm - legt de nadruk op de Zweedse wortels van het merk.

Jottum (www.mijnkind.com)

In de nieuwe wintercollectie van Jottum zien we kant, fluweel, babycord en lycra. De kleuren zijn chinees rood, zilvergrijs en roze. Voor stoere jongens werd er opnieuw een schippersjas ontworpen en de meiden kunnen zich verheugen op de Jottum jurken.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN