• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nominaties tweede editie Global Denim Awards bekend

Nominaties tweede editie Global Denim Awards bekend

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De nominaties voor de Global Denim Awards 2015 zijn bekend. Dat heeft de organisatie vrijdag laten weten. Op donderdag 29 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de tweede editie van de denimcompetitie in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De acht geselecteerde ontwerpers maakten voor de wedstrijd een compacte capsulecollectie in samenwerking met een denimweverij. Eén van die ontwerpers is Alexandra Vollebregt, bekend van haar modelabel Alexandra Frida, van wie de nominatie afgelopen september al bekend werd gemaakt. Ze maakte haar collectie in samenwerking met denimweverij ITV Italië, die de winnaar van vorig jaar, Jonathan Christopher, leverde.

De andere zeven genomineerde ontwerpers zijn Michael Seiter uit Zwitserland, Gülçin Çengel uit Turkije, Nederlands ontwerpersduo Trinhbecx, Andrea Diletto uit Duitsland, Emiliano Laszlo uit Italië, John-Randy Anthony uit Nederland en de Nederlandse studio Maison the Faux. Zij werkten samen met denimweverijen uit Italië, Turkije, Spanje, China en Thailand. De winnende ontwerper krijgt een geldbedrag van 10.000 euro en mag zijn of haar collectie tijdens vakbeurs Kingpins tonen in verschillende steden wereldwijd.

Tijdens de awardshow worden de ontwerpen op de catwalk en achter de schermen beoordeeld door een jury van denimexperts. Deze bestaat uit Adriano Goldschmied, oprichter van onder andere Diesel, Replay en Gap 1969. Verder maken Amy Leverton, auteur van Denim Dudes, Menno van Meurs, medeoprichter van Tenue de Nimes en Pierre Morisset, hoofdontwerper bij G-Star Raw deel uit van de jury.

Global Denim Awards