• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nooit meer koud

Nooit meer koud

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Overal mist, regen, kou en hier en daar een ijspegel; het is winterjassenweer. Tijd om de winkels in te rennen en daar de allerknuffeligste warmhoudmogelijkheid van de plank te rukken. De zachte poncho's, het overdadig nepbont of de koninklijke prinsessenjasjes van dit seizoen liggen te spinnen in de schappen; er is aanbod genoeg. Kiezen maar!

Er is deze winter veel te vinden voor koukleumen. Zo is de poncho -rancherostijl- nu definitief doorgedrongen tot onze garderobes. De meestal gebreide handig snelle omhangdoek past bij de cowgirl/country look die dit seizoen de wat stoerdere meiden onder ons kenmerkt. Sla er een om en warmte is gegarandeerd, mits de kwaliliteit goed is (let op, er is veel "koud" polyester op de markt). Met hoge laarzen en een stoere breedgerande hoed kan deze stijl chique zijn, gecombineerd met een leuk rokje en een alpinopet zijn nepbontjes lekker tuttig.

Wollen jassen, voornamelijk in authentieke trench-modellen, zijn ook altijd handig. Echte wol is namelijk waterafstotend én comfortabel. Deze winter is zwart weer overal, maar in donkere dagen is een prinsesserig rose of een diepe edelsteentint ook weleens leuk. Tweeds zijn trouwens vaak wolmengingen en hebben dus dezelfde goede kwaliteiten als dit gouwe ouwe materiaal. De Jackie O-achtige tuttige look is misschien wat passé, maar er zijn genoeg mooie varianten te vinden.

Heel belangrijk deze winter is verder de bontjas. Ook nepbont is warm en kan tegenwoordig wel een stootje hebben. De hippe luipaardmotieven zijn voor een jas misschien wat gewaagd, maar er zijn genoeg zwarte en bruine varianten verkrijgbaar. Nepbont is trouwens, net als het o-zo-belangrijke fluweel, goed verkrijgbaar in vintage-winkels. En nu maar hopen dat het een lange winter wordt...


collectie