• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nordstrom stopt met label Ivanka Trump

Mode

Nordstrom stopt met label Ivanka Trump

Door Anne Buis

3 feb. 2017

Het Amerikaanse warenhuis Nordstrom stopt met de verkoop van het label Ivanka Trump. Het modemerk van de presidentsdochter is inmiddels niet meer verkrijgbaar op de website. Dat melden diverse media.

“We hebben gezegd dat we inkoopbeslissingen maken op basis van prestaties. We hebben duizenden merken - meer dan 2.000 worden er alleen al op de website aangeboden,” zegt Nordstrom in een statement. Een woordvoerder benadrukte in de media dat de warenhuisketen jaarlijks afscheid neemt van 10 procent van de modemerken in het assortiment om ruimte te maken voor nieuwe labels. “In dit geval, gebaseerd op de prestaties van het label, hebben we besloten niet in te kopen.”

Hoewel Nordstrom er niets over zegt, hebben de slechte prestaties mogelijk iets te maken met de campagne ‘#GrabYourWallet’, waarin consumenten wordt opgeroepen om geen producten meer te kopen die verbonden zijn aan president Donald Trump, zijn familie of anderen in zijn omgeving. In november liet Nordstrom via Twitter weten dat het bedrijf met het aanbieden van bepaalde items geen politiek standpunt wilde innemen.

Kort voor de inauguratie van haar vader Donald Trump nam Ivanka formeel verlof bij haar bedrijf, evenals haar uitvoerende rol bij de Trump Organization. Ze geldt nog steeds als een van de vertrouwelingen van de president.

Beeld: Facebook Ivanka Trump HQ