• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • NS medewerkers in nieuw jasje

NS medewerkers in nieuw jasje

Door FashionUnited

bezig met laden...

Het Tilburgse Labels Corporate Wear steekt tot 2005 alle 13.000 medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen in het nieuw. Het gaat om een order van 7,5 miljoen euro. De kledingmaker en de Nederlandse Spoorwegen hebben het contract daarvoor donderdag getekend. Dat meldt persbureau ANP.

Vorig jaar was het Tilburgse bedrijf al geselecteerd als ontwerper van de kleding. Door het afsluiten van het contract verdwijnt het donkerrode uniform van de machinisten. Alle mensen op de trein krijgen namelijk een donkerblauw uniform. Het onderscheid tussen de machinist en de conducteur is alleen nog te zien door een gele bies in het uniform van de machinisten.

De conducteurs, perronchefs en baliemedewerkers hebben meer rood in het uniform. Ook de technische mensen in de werkplaatsen van de NS krijgen nieuwe kleding.

De nieuwe outfit is aangepast aan de huisstijl. "Bovendien was het na bijna 15 jaar tijd voor nieuwe kleding'', vindt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. Het is de bedoeling dat in 2005 alle NS'ers die in uniform werken, de nieuwe kleding in de kast hebben.

Ook andere bedrijven in de kleding- en schoenenindustrie in Midden-Brabant hebben grote orders voor bedrijfskleding. De Tilburgse Kleding Industrie (TKI) levert op dit moment 131.000 kledingstukken aan de Koninklijke Landmacht. Van Lier in Loon op Zand maakt voor dezelfde opdrachtgever 60.000 paar schoenen. In 2002 kreeg AvanG in Moergestel een order voor 30.000 handgemaakte schoenen van TPG Post.

Labels Corporate Wear
NS