• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Oilily klaar voor verkoop

Oilily klaar voor verkoop

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Oilily staat te koop. Dat bevestigt H2 Equity Partners, een bedrijf dat een meerderheidsbelang heeft in de Nederlandse producent van kinder- en dameskleding. Om de mogelijkheden van de verkoop te onderzoeken is de Engelse investeringsbank Rotschild aangetrokken.

Oliver Blackedy, binnen Roschild verantwoordelijk voor het onderzoek, vindt het nog wat ver gaan om te stellen dat Oilily te koop staat. Maar hij zegt wel te verwachten dat Oilily bij een goed bod van de hand gaat. "De investeerders hebben hun taak uitgevoerd. Nu is het tijd voor een nieuwe fase," legt hij uit. Hiermee doelt hij op de recente geschiedenis van het bedrijf. In de jaren negentig draaide het bedrijf verlies en in 2003 kochten investeerders van Abn Amro Capital en H2 Equity Partners een meerderheidsbelang. Om het tij binnen het bedrijf te keren voerden de investeerders een aantal veranderingen door op gebied van IT, management en administratie. Dit leidde ertoe dat de onderneming weer winstgevend werd.

Welk bedrag de eigenaren precies onder 'een goed bod' verstaan, kan Blackedy niet zeggen, maar vijftig miljoen zou het bedrijf volgens hem niet afwijzen. Oilily werd in 1963 opgericht door Willem Olsthoorn. Momenteel bezit Oilily zeventig eigen winkels in Europa, de VS, Japan en Korea. Verder worden de accessoires en de kledingcollecties verkocht in diverse shop-in-shops en door onafhankelijke retailers.

Oililly