• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Olcay Gulsen gaat samenwerking aan met Leger des Heils

Olcay Gulsen gaat samenwerking aan met Leger des Heils

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Mode-ontwerpster en zakenvrouw Olcay Gulsen, bekend van haar internationaal succesvolle modemerk SuperTrash, heeft besloten ‘iets zinvollers’ te gaan doen en is daarom voor haar nieuwe label ST. studio een samenwerking aangegaan met het Leger des Heils. Dat zegt Gulsen in een recent interview met het AD.

Gulsen nam afgelopen periode een time-out van haar werk om na te denken over wat ze echt belangrijk vindt. Haar conclusie: ze was te gejaagd bezig met de opbouw van haar bedrijf en die vluchtigheid wil ze niet meer. “Dat gedoe over de eerste rij, dat gepolijste, de borstklopperij en andere verplichte nummers zorgen dat ik me doodongelukkig voelde. Ik wil iets zinvollers doen,” zo zegt de zakenvrouw tegen het AD.

Gulsen heeft daarom het label ST. studio opgericht, een tijdlozere kledinglijn dan SuperTrash. ST. studio bevat duurzame jassen, accessoires, broeken, tops, jurken en colberts. In tegenstelling tot de constante stroom van nieuwe producten van SuperTrash, verschijnen van dit merk slechts twee collecties per jaar. Volgens Gulsen is ST. studio bestemd voor de karaktervrouw met een bewuste levensstijl.

Uit het oogpunt van duurzaamheid heeft Gulsen voor haar nieuwe merk een recycleplan bedacht met het Leger des Heils. Zo kunnen klanten hun colberts de rest van hun leven terugbrengen tegen 50 procent korting op een nieuwe van ST. studio. Kleding die is ingeleverd, komt bij het Leger des Heils terecht.

Gulsen is niet de eerste die de circulaire mode stimuleert. Zo kunnen klanten van Filippa K hun kleding een tweede leven geven tegen 15 procent korting op een nieuwe aankoop van het Zweedse modemerk. Bij H&M kunnen klanten zelfs producten van andere kledingmerken inleveren, eveneens in ruil voor 15 procent korting op een nieuwe aankoop.

Foto: Instagram

Olcay Gulsen
Recycling
SuperTrash