Het Duitse modehuis Escada heeft aangekondigd dat de omzet voor het komende financiële jaar niet of nauwelijks zal toenemen. Escada verwacht een netto winst van tien tot vijftien miljoen euro, hoewel de omzet voor het afgelopen financiële jaar - dat op 31 oktober jl. eindigde - wel toenam.

Ingrijpende besparingen hebben de kosten van het bedrijf van 576 miljoen euro tot 485 miljoen doen afnemen. Voor het komende jaar wil Escada het advertentiebudget echter "fors" ophogen in een poging een "jongere doelgroep" aan te boren. Hiervoor wordt ongeveer vijf miljoen euro extra geïnvesteerd. Escada, dat in München is gevestigd, verwacht dat de markt voor luxegoederen voorlopig niet zal herstellen en heeft daarom aangekondigd de voorraad in de 160 eigen winkels met twintig procent te doen inkrimpen.

Uit de voorlopige cijfers blijkt dat Escada over het afgelopen financiële jaar een omzet van 773 miljoen euro heeft geboekt. Dit betekent een afname van 8,6 procent vergeleken met vorig jaar. Het bedrijf rapporteert wel een netto winst van 3,9 miljoen euro ten opzichte van een netto verlies van 24,2 miljoen euro in 2001.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN