• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Online verkoop stijgt in december

Online verkoop stijgt in december

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met de feestdagen doen online winkels dit jaar goede zaken. Bol.com meldt dat het 60 procent meer sinterklaascadeaus heeft verkocht dan vorig jaar en ook Wehkamp heeft tot 70 procent hogere omzetten geboekt. Op 24 november startte het postorderbedrijf een kortingsperiode en alleen al op de eerste dag had de website 358.000 bezoekers. Met 1,4 miljoen bezoekers over de totale periode werd een nieuw record gebroken.DVD's waren de best verkochte artikelen bij Wehkamp. Daar werd 157 procent meer omzet geboekt.

In de totale thuiswinkelmarkt in Nederland is sprake van een forse toename van het aantal online kopers. In de eerste zes maanden bedroeg het percentage nieuwkomers 18 procent.

Ook in het buitenland zijn de online verkopen de laatste maanden fors gestegen. Creditkaartmaatschappij Visa meldt een stijging van 26 procent bij de bestedingen van zijn kaarthouders. Met name speelgoed, computergames, kleren en juwelen vinden gretig aftrek.

eBay en Amazon trekken wereldwijd de meeste klanten. Een andere winnaar op de Amerikaanse markt is het warenhuis Wal-Mart.

Volgens Nielsen/NetRatings behoren tot de topverkopers in Europa dit jaar het Duitse Tchibo, OTTO en het Franse Fnac. (Bron: Emerce)

thuiswinkelen