Ontslagen CEO American Apparel dient schadeclaim in van 30 miljoen dollar

Niemand verwachtte dat zijn vertrek geruisloos zou gaan en dat is dan ook niet het geval. Dov Charney, de voormalig CEO van American Apparel, heeft een schadeclaim van 30 miljoen dollar ingediend tegen Standard General, het hedge fund dat drie zetels in de Raad van bestuur heeft. Hij beweert dat het bedrijf hem ten onrechte wegens wangedrag heeft ontslagen in december vorig jaar.

Volgens Charney is er een ‘staatsgreep’ gepleegd om hem te kunnen ontslaan. De beslissing zou gevallen zijn op basis van een onafhankelijk onderzoek, maar dat zou volgens Charney ‘een schijnvertoning’ zijn geweest die werd uitgevoerd door de Raad van bestuur, ‘vooral de mensen die hem wilden ontslaan, tegen hem samenspanden om hem de controle van het bedrijf te ontnemen’, aldus Bloomberg Business.

Overigens lijken Standard General en American Apparel zich niet veel zorgen te maken om de aanklacht. “Dov Charney en zijn medewerkers blijven rechtszaken aanspannen in een razend tempo. De feiten spreken voor zich, en wij zijn ervan overtuigd dat de heer Charney zijn verantwoordelijkheid kent in het misbruiken van het rechtssysteem,” zegt Standard General.

Een woordvoerder van American Apparel laat weten dat de beweringen van Charney ‘in strijd zijn met werkelijkheid en de wet’. American Apparel heeft inmiddels de tegenaanval ingezet en een dossier met klachten over Charney aangelegd, bestaande uit e-mails, video's en audio-opnamen van medewerkers. Zo zou hij een medewerker hebben uitgescholden en een medewerker hebben bekogeld met een medicijndoosje. Volgens de advocaat van de gevallen CEO zijn de aantijgingen onjuist en zouden 'duizenden' medewerkers Charney nog steeds steunen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN