• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ontwerper Adam Lippes tekent voor Mango

Ontwerper Adam Lippes tekent voor Mango

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Spaanse kledingmerk Mango is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse ontwerper Adam Lippes. Lippes was eerder creatief directeur bij Óscar de la Renta en opende afgelopen november zijn eerste eigen winkel in Soho, New York. Door zijn samenwerking met Mango hoopt Lippes een breder publiek aan te spreken. Voor Mango gaat Lippes een spring/summer 09 en autumn/winter 09/10 dames- en herenlijn ontwerpen bestaande uit jeans, T-shirts, broeken, jurken en accessoires.

De collectie zal 'Adam for Mango'gedoopt worden. "We hebben gekozen voor Adam Lippes omdat we ons aan het focussen zijn op herencollecties en hij daar ervaring mee had bij Óscar de la Renta," laat Mango weten. In maart van dit jaar zal de eerste mannencollectie van Mango in de winkels liggen onder de naam 'He by Mango'. Mango deinst niet terug voor samenwerking met bekende namen uit de showbizz- of mode-industrie. Vanaf 15 maart aanstaande ligt de eerste collectie van het Britse talent Osman Yousefzada in de Mangowinkels. De shows van Yousefzada, die fashion design studeerde aan Central St. Martins, werden tot twee keer door Mango gesponsord op de Londen Fashion Week. Om de samenwerking voort te zetten ontwierp Yousefzada, die gezien wordt als de herontdekker van de little black dress, tien lbd's voor het Spaanse merk. In de jurkjes zal de stijl van de ontwerper duidelijk naar voren komen; veel drapeerwerk en luxe stoffen.

Fans van de ontwerper zijn onder anderen Mary-Kate Olsen, Jemima Khan en Kate Moss. Voor de Arabische landen ging Mango een samenwerking aan met ontwerper Zuhair Murad. Murad, die na Elie Saab Libanons bekendste ontwerper is, maakte een collectie voor lente/zomer 08 die vanaf half maart in de Mangowinkels in de Arabische landen te koop zal zijn. Mango werkte ooit samen met model en actrice Milla Jovovich en sinds vorige week ligt de tweede collectie van de gezusters Cruz in de winkels. Volgens Mango bevalt de samenwerking met Monica en Penélope zo goed dat die nog wel even voort zal duren. Mango heeft 1099 winkels in 89 landen wereldwijd, waarvan tweehonderd flagshipstores. In 2007 opende het concern 152 winkels. In 2008 zullen winkels open gaan in Algerije. Ook openingen in steden als Casablanca, Manchester, San Francisco, Wenen en Zurich staan op het programma.

Adam
Adam Lippes
Lippes
Mango