• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ook Gant gaat naar de beurs
Ook Gant gaat naar de beurs

Fashion

Ook Gant gaat naar de beurs

Door FashionUnited

28 mei 2002

Het Zweedse kleding concern Gant AB wil in het najaar naar de aandelenbeurs van Stockholm om zo haar toekomstige expansie te financieren. In de modebranche lijkt een beursnotering tegenwoordig onvermijdelijk om betrouwbaar extern kapitaal te vinden voor toekomstige uitbreiding.

Gant is bekend van de sportswear voor mannen, daarin wil het merk marktleider worden. Afgelopen jaar introduceerde het label Gant Baby en in het najaar van 2004 zal er tevens een dames collectie komen. Over 2001 behaalde Gant een record omzet van 450 miljoen euro. Aan het eind van dit jaar wordt Gant in 160 Gant stores verkocht. Daarnaast heeft het label nog zo'n 3000 dealers.

Gant AB ontstond uit het sportswear bedrijf Pyramid Sportswear wat begin jaren tachtig de rechten van het merk verkreeg. Gant AB bezit wereldwijd de merkrechten van het Gant label. De oprichters van Pyramid, Staffan Wittmark, Lennart Björk en Klas Koell hebben ieder 19 procent van het bedrijf. LVMH bezit 24 procent van de aandelen terwijl de rest eigendom is van het Amerikaanse kleding bedrijf Phillips- Van Heusen Corporation.