• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Oscars in beeld: dit waren de highlights op de rode loper

Oscars in beeld: dit waren de highlights op de rode loper

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Vannacht werden weer de grootste filmprijzen van het jaar uitgereikt: de Oscars. Ontwerpen van Dior, Elie Saab en Armani kwamen voorbij. Hoe dat eruit zag? FashionUnited heeft een aantal red carpet looks tijdens de 89e editie op een rij gezet.

Givenchy

De Oscar voor beste actrice in een hoofdrol ging naar Emma Stone voor de film La La Land. Zij droeg een gouden retro jurk van Givenchy.

Actrice Jessica Biel, vrouw van genomineerde Justin Timberlake, schitterde in een strakke jurk met lange mouwen van Kaufmanfranco. Door de sheer panels lijkt het alsof er kleine scheurtjes in haar jurk zitten.

Beeld: Frazer Harrison / Getty images North america / AFP

ACLU

Verschillende acteurs en actrices droegen een lintje van de ACLU (American Civil Liberties Union) een organisatie die zich inzet voor de burgerlijke vrijheden. Onder andere actrices Ruth Negga en Michelle Williams en model Karlie Kloss droegen het blauwe lintje pontificaal op hun jurk.

Karlie Kloss, Oscar Ödül Töreni'nden #karliekloss

A post shared by Magazin???? (@newmagazinnewstr) on

A post shared by Ming-Na Wen (@mingna_wen) on

Ermenegildo Zegna

Mahershala Ali, de winnaar van de ‘Beste Mannelijke bijrol” in de film “Moonlight” en Riz Ahmed Academy Award presentator en acteur uit de HBO mini-serie, "The Night Of" dragen beiden een pak van Ermenegildo Zegna Couture.

Beeld: Ermenegildo Zegna via SVR PR

Gucci

John Legend, Javier Bardem en Ryan Gosling droegen een Gucci pak. Ook Fifty Shades of Grey-actrice Dakota Johnson hulde zich in een gouden satijnen Gucci jurk uit de Fall Winter 2017-2018 collectie.

Beeld: Gucci, Getty images

Calvin Klein

Naomi Harris, die was genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol, droeg een witte strapless jurk met lovertjes van Calvin Klein.

Beeld: Calvin Klein

Elie Saab

Meryl Streep koos voor haar twintigste Oscarnominatie een jurk van Elie Saab, maar volgens Karl Lagerfeld was dit niet haar eerste keus. Volgens de creatief directeur van Chanel had de actrice in eerste instantie gekozen voor een Chanel jurk en lagen zelfs de schetsen voor een gepersonaliseerde jurk al klaar. Toch liet de actrice op het laatste moment de Chanel jurk zitten, omdat ‘ze er niet voor betaald kreeg’, aldus Karl lagerfeld. Volgens Meryl Streep klopt hier helemaal niets van en eist zij nu excuses van het modehuis, omdat “deze leugen haar mooie avond heeft overschaduwd”.

Beeld: Robyn Beck / AFP

De allereerste Academy Awards werden op 16 mei 1929 gehouden. Toen kon je daar nog voor 5 dollar bij zijn. De uitreiking werd toen gehouden in het Hollywood Roosevelt Hotel, en er werden slechts 15 prijzen uitgereikt. Nu zijn dat er inmiddels 24.

Homepage foto: Frazer Harrison / Getty images North america / AFP

Calvin Klein
emma stone
Givenchy
In Beeld
Oscars