& Other Stories slaat de handen ineen met Toms

& Other Stories is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse schoenenmerk Toms. De nieuwe samenwerkingscollectie bestaat niet alleen uit klassieke Toms-schoenen met een twist, maar ook een ready-to-wear lijn en zal komende lente worden gelanceerd. Dat heeft de Zweedse moderetailer bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat Toms behalve schoenen ook kleding ontwerpt voor een damesmodelabel. De nieuwe collectie bestaat uit schoenen en ready-to-wear items in een helder en levendig kleurenpalet en bevat daarmee naar eigen zeggen Californische invloeden.

"Deze co-lab collectie heeft een vrijzinnige esthetiek die zich gemakkelijk eigen laat maken. Hij toont een laid-back, uniek en authentiek silhouet, met onder andere nieuwe variaties van enkele van Toms schoen classics. Het is een uitnodiging tot een uitgesproken en comfortabele garderobe aangevuld met prachtige prints in intense kleuren," zegt Georgine Le Toqueux, ontwerper bij & Other Stories, in een persbericht.

Hoewel de klassieke Toms-modellen speciaal voor de samenwerking een update hebben gekregen, blijft het verhaal erachter hetzelfde: voor elk product dat wordt verkocht, geeft Toms een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. Met de nieuwe samenwerking ondersteunt & Other Stories bovendien een maand lang Engelse lessen uit het Magic Women’s Scholarship Fund met de verkoop van ieder ready-to-wear product. "Ik geloof dat & Other Stories een sterke visie heeft op hun waarden en dat is iets wat essentieel is voor iedereen waar Toms mee samenwerkt,” aldus Toms-oprichter Blake Mycoskie.

De & Other Stories x Toms collectie is vanaf voorjaar 2017 verkrijgbaar in geselecteerde winkels en online, zowel via & Other Stories als Toms.

Beeld: & Other Stories

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN