• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Oud-medewerkers V&D komen moeilijk aan nieuwe baan

Oud-medewerkers V&D komen moeilijk aan nieuwe baan

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vijftigplussers vinden steeds beter hun weg op de arbeidsmarkt, maar dat geldt niet voor iedereen. Ouderen die werkzaam waren bij V&D, vinden minder snel een nieuwe baan dan andere leeftijdsgenoten in de retail. Dat blijkt uit recente cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Zes maanden na het faillissement van de warenhuisketen blijft de werkloosheid onder de oud-werknemers hoog. Slechts 180 van de in totaal 1200 medewerkers van vijftig jaar of ouder hebben in de tussentijd een nieuwe baan gevonden. “Dan gaat het in veel gevallen niet eens om een vaste of langdurige aanstelling,” meldt arbeidsdeskundige Rob Witjes tegenover De Telegraaf.

Gemiddeld vindt een vierde van het oudere personeel werkzaam in de retailbranche binnen een half jaar na werkloosheid een nieuwe baan. Voor ex-medewerkers van V&D ligt dat percentage met 15 procent een stuk lager. Verschillende initiatieven om hen aan nieuw werk te helpen, hebben niet of nauwelijks geholpen.

Werkgevers, vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben eerder dit jaar het Loopbaansupport Detailhandel opgezet. Van dit initiatief om werkloos retailpersoneel aan een nieuwe baan te helpen, worden de eerste resultaten dit najaar verwacht.

V&D
werkloosheid