• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overheid schiet schadevergoeding voor

Overheid schiet schadevergoeding voor

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De rijksoverheid wil schadevergoedingen voor slachtoffers van zeden- en geweldsmisdrijven in de toekomst voorschieten. Nu is het nog zo dat slachtoffers zelf de schade moeten verhalen op de dader. Dat staat in een brief die minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) maandag naar de Tweede Kamer stuurt, zo meldde De Telegraaf.

Het Platform Detailhandel Nederland denkt dat winkeliers baat zullen hebben bij de regeling. "Nu moeten winkeliers die recht hebben op een schadevergoeding zelf proberen die geïnd te krijgen. Dit is tijdrovend en het komt zelfs voor dat de geweldpleger weigert te betalen. Juist omdat het om geweld gaat, is het verhalen van schade extra emotioneel voor winkeliers", aldus Sander van Golberdinge, Secretaris Winkelcriminaliteit in een persbericht.

De nieuwe regeling geldt alleen voor slachtoffers van zeden- en geweldsdelicten. Het gaat daarbij vaak om schade die immaterieel en onverzekerbaar is. Hirsch Ballin vindt een speciale regeling voor deze groep slachtoffers gerechtvaardigd, omdat deze delicten emotioneel zwaar zijn. De regeling maakt deel uit van het programma 'Slachtoffer Centraal', waarmee de minister de positie van het slachtoffer wil versterken.

raad nederlandse detailhandel