• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overname Arena op handen

Overname Arena op handen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Badmodefabrikant Arena wordt waarschijnlijk overgenomen door de Italiaanse investeringsmaatschappij BS Private Equity. Dat meldt Financial Times Deutschland. Een woordvoerder van de BS Private Equity zegt in de krant: ”We zijn in onderhandeling. Een definitieve beslissing wordt binnen drie weken verwacht.”

Arena werd in 1970 opgericht door Adidas. Begin 2002 werd het overgenomen door een consortium onder leiding van een andere Italiaanse investeringsmaatschappij, Investitori Associati, die een reorganisatie doorvoerde. Vervolgens was het bedrijf al enige tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Arena rekent zichzelf tot de grootste internationale badmode- en zwemsport-merken. Omzetresultaten voor 2005 zijn nog niet bekendgemaakt. In 2004 heeft het bedrijf een opbrengst van €84,3 miljoen geboekt en een bedrijfsresultaat van €10 miljoen.

De badmodefabrikant is sinds de oprichting vaker in andere handen geweest. In 1991 kocht de Bayerische Landesbank zich in en nam eind jaren '90 een meerderheidsaandeel in Arena. Onder leiding van ex-Reebok topman Richard Litzel zou het bedrijf tot een multi-sportmerk worden uitgebreid. Dat is niet gelukt. De omzet en het marktaandeel van Arena liep terug en het bedrijf moest zijn randactiviteiten stopzetten. Eind 2001 verkocht BayernLB zijn aandeel aan Investitori Associati en drie managers. Het hoofdkantoor werd verplaatst naar Tolentino in Italië. De holding is gevestigd in Freiburg in Zwitserland.

De reorganisatie van Arena is een stuk sneller gegaan dan verwacht en het bedrijf is volgens de huidige eigenaar klaargestoomd voor nieuwe expansie. Daarvoor wordt met de op handen zijnde overname kapitaal ingezameld.

Arena