• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overname Calvin Klein compleet

Overname Calvin Klein compleet

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Phillips-Van Heusen (PVH), dat in december 2002 bekend maakte Calvin Klein over te willen nemen, heeft donderdag laten weten dat de overname gereed is. Voor een bedrag van 430 miljoen dollar koopt het in overhemden gespecialiseerde PVH modegigant Calvin Klein. Volgens PVH zal de overname van Calvin Klein een enorme bijdrage leveren aan de groei van het bedrijf.

“Sinds de overeenkomst zijn we er alleen maar zekerder van geworden dat Calvin Klein een enorm potentieel oplevert,” zei PVH directeur Bruce Klatsky.

Ook Calvin Klein zelf is erg enthousiast over de overname: “Deze deal is opnieuw een mijlpaal in de ontwikkeling van ons bedrijf en onze naam.” PVH concentreert zich in de nabije toekomst voornamelijk op de ontwikkeling van de CK sportswear lijn voor mannen én vrouwen. Daarnaast is de uitbreiding van CK retail stores in Europa en Azie een belangrijk doel.

Calvin Klein blijft het ontwerpbrein voor het bedrijf en hij blijft tevens verantwoordelijk voor belangrijke beslissingen en strategische ontwikkelingen. Daarnaast blijft Klein meedelen in een groot gedeelte van de winst tot het jaar 2018.

Calvin Klein
CK