• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overname Villa Happ door EDCC

Overname Villa Happ door EDCC

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Revival, Recovery Investment Advisors B.V. (Revival) en de door haar geadviseerde investeringsmaatschappij European Development Capital Corporation (EDCC) N.V. hebben overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname van de kinderkledingketen Villa Happ the fun & fashion house.

Villa Happ is sinds 1966 een bekende internationale naam als leverancier van concepten voor de kinderkleding. Villa Happ beheerst de totale keten van eigen productontwikkeling via onder andere eigen fabrieken naar eigen winkels én franchise winkels. Villa Happ heeft ongeveer 1000 werknemers in dienst verspreid over Europa en het Verre Oosten. Villa Happ zal zich in de toekomst naast groei in Nederland vooral richten op internationale groei middels Master Franchise.

EDCC neemt een meerderheidsbelang in Villa Happ. Revival zal in de personen van Hans van de Vorst (CEO) en Paul Vervoort (CFO) het management voeren. De voormalige CEO Toine van Happen gaat verder als adviseur van de onderneming met focus op internationale expansie.

EDCC is een te Curaçao, Nederlandse Antillen, gevestigde participatiemaatschappij die haar middelen heeft geïnvesteerd in Europa en de Verenigde Staten. De aandelen EDCC zijn genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam N.V.

Revival is als investeringsadviseur verbonden aan EDCC. Revival richt zich op recovery situaties met een combinatie van management, advies en kapitaal in het segment van ondernemingen met meer dan 50 FTE's en een omzet van minimaal EUR 10 miljoen. Revival heeft in haar eerste jaar de overname gerealiseerd van de Dutch Gelderland Group en heeft onlangs de leverancier van concepten voor de professionele dranken- en voedselvoorziening Van Duijnen overgenomen.

Villa Happ