• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overzicht London Fashion Week FW18-19

Overzicht London Fashion Week FW18-19

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het damesmodeteam van Trendstop presenteert de nieuwste Herfst Winter 2018-19 concepten van de meest inspirerende ontwerpers van London Fashion Week. De toon van het evenement werd gezet door de bevordering van de beste werkwijzen binnen de modebranche, van de gezondheid van modellen en de veiligheid van arbeiders tot de lopende inspanningen met betrekking tot de ontwikkeling van een milieubewuste distributieketen. Deelnemende merken als Mother of Pearl en Christopher Raeburn bleven voorop lopen wat de combinatie van groene processen met hoogwaardig design betreft, terwijl in de Designer Showrooms, Positive Fashion badges werden toegekend aan merken die de nieuwe branchestandaard actief omarmden. Onze samengestelde en uitgebreide catwalkbeelden en beursrapporten geven u een deskundige analyse van belangrijke mode invloeden, en beoordelen de commerciële waarde en levensduur van iedere trend om u de best mogelijk basis voor uw beslissingen te geven.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie inspirerende merken uit de Herfst Winter 2018-19 showrooms. De Sustainable Angle en Vow getuigen van de groeiende focus van de branche op ethisch en ecologisch bewustzijn, terwijl Niro Wang het emotionele en psychologische belang van de harmonie tussen het moderne leven en het natuurlijke milieu verkent.

The Sustainable Angle

Het doel van de bekroonde non-profitorganisatie is om de impact van de mode- en textielindustrieën op het milieu te beperken, gekenmerkt door een reeks kleding van eco-stoffen. Samenwerkingen met Roland Mouret, Edeline Lee en Temperley London gebruikten houtvezel Tencel, biologisch zijde en hennep, terwijl ananasleer en duurzame pailletten de basis vormden voor speelse stukken van Georgie Macintyre en model Arizona Muse. In de Discovery Lab gaf de presentatie The Future of Fashion Materials een waardevol inzicht in de eigenschappen en mogelijkheden van deze nieuwe stoffen.

Vow

Brillenmerk Vow is met de inkoop van houtpulp, via duurzaam bosbeheer, voor zijn monturen en lenzen een voorvechter van het gebruik van milieuvriendelijke materialen. De FW18-19 collectie bevat ook de lancering van een capsule serie trendy silhouetten, gemaakt met gebruik van gerecycleerd acetaat.

Niro Wang

Met zijn collectie ‘Pas De Trios’ tempert Niro Wang het hoge tempo van de stad met inspiratie uit de natuur en zet hij zijn Britse Planten serie voort. In de prachtig gemaakte uniseks kledingstukken zijn nieskruid, viooltjes en stokrozen verwerkt en ieder stuk bevat wisselbare zakkleppen versierd met hand geborduurde Engelse bloemen waarmee de drager de investeringsstukken van seizoen op seizoen kan aanpassen en personaliseren.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het SS18 London Trade Show Overview van Trendstop, een complete gids voor alle essentiële looks uit de modestad. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: The Sustainable Angle & Temperley London, The Sustainable Angle & Georgie Macintyre x Arizona Muse, The Sustainable Sequin Company, Vow, Niro Wang, Herfst Winter 2018-19

Trendstop