• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overzicht Milan Fashion Week Voorjaar Zomer 2020

Overzicht Milan Fashion Week Voorjaar Zomer 2020

Door Trendstop

2 okt. 2019

Mode

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijkste collecties uit Milan Fashion Week.

De catwalk-experts van Trendstop presenteren de top designershows uit Milan Fashion Week. De emancipatie van vrouwen was het onderwerp van veel collecties, waarbij mannelijke codes opnieuw werden geïnterpreteerd voor damesmode op een manier die zowel mooi als praktisch is, van utilitaire snitten tot schoenen met een lagere hak. Het milieu-impact van de mode-industrie op de wereld werd ook aangekaart door middel van het gebruik van geüpcyclede of gerecyclede materialen en, zoals bij Marni het geval was, het opnieuw gebruiken van het decor en rekwisieten van eerdere evenementen. Ons uitgebreide mondiale catwalk-verslag en de bijbehorende trendbeelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de beste beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de beste collecties uit Milaan. Fendi en Max Mara vierden de kracht van vrouwen met een vrouwelijk draai aan herenmode en door in te spelen op de huidige lichting vrouwelijke antihelden uit de populaire cultuur. Hedendaagse met de hand getekende natuurprints benadrukken het ecologische ethos achter de Marni show, gericht op de beperking van de koolstofvoetafdruk van het merk door gebruik van gerecyclede en biologische componenten.

Fendi

De eerste confectiecollectie van Fendi onder leiding van Silvia Venturini Fendi richtte zich voor inspiratie tot de jongens met een combinatie van grote, vierkante snitten, utilitaire kleding en overhemden, afgewisseld met Hawaïaanse elementen in de vorm van tropische botanische prints. Bont, omgekeerd lam en stof, gemengd en aan elkaar gehecht, versterkten de luxe uitstraling van praktische gewatteerde jacks en jassen in de stijl van badjassen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Fendi, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Max Mara

Thrillers en de duistere wereld van spionage vormden de inspiratie voor de show van Max Mara met vrouwelijke moordenaars die de Max Mara catwalk afliepen in strak gesneden ensembles en bloezen. Eenvoudige, slanke lijnen werden onderbroken door gekleurde naaldhakken. Avondjurken van zijde in pasteltinten met bijpassende hoofddeksels combineerden gevaarlijke glamour met een utilitaire bruikbaarheid.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Max Mara, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Marni

Na zijn veelal op gerecyclede herenmodecollectie in juni, zette Marni ontwerper Francesco Risso het thema voort. Hij maakte opnieuw gebruik van het decor van het vorige evenement en gebruikte opgeslagen restpartijen voor een groot deel van de gepresenteerde kledingstukken. Biologische stoffen drapeerden en poften op, als verwijzing naar het leven in de oceaan, afgewisseld door uitgesproken handgeschilderde bladmotieven op statement jassen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Marni, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Pre Fall 2019 Key Print Directions rapport van Trendstop, met alle essentiële printthema’s voor het pre-fall seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

TRENDS
TRENDSTOP