• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overzicht Stoffenshows Parijs Herfst Winter 2020-21

Overzicht Stoffenshows Parijs Herfst Winter 2020-21

Door Trendstop

bezig met laden...

Mode

Trendstop biedt de lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwste trends uit de vooraanstaande Herfst/Winter 2020 stoffenshows in Parijs.

Het stoffenteam van Trendstop geeft lezers van FashionUnited een exclusief kijkje achter de schermen naar de belangrijkste trends uit de Parijse edities van Première Vision, Texworld en Interfiliere. Vooruitstrevende technische en performance eigenschappen stonden in zowel Première Vision en Interfiliere voorop, met de focus op efficiënte kledingstoffen die versterken, beschermen en standhouden. Anti-UV, winddichte en waterafstotende eigenschappen die tegen de elementen beschermen terwijl toegenomen chemische weerstand en bestendigheid ook inspelen op de verschuiving van de industrie naar een duurzamer ethos door de levensduur van stoffen te verbeteren. Bij Première Vision en Texworld werden ideeën over milieuverantwoordelijkheid uitgewerkt om zo transparante businessmodellen en volledige traceerbaarheid van vezel tot afwerking te bevorderen. Ons uitgebreid stoffenshow-verslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de beste beslissingen kunt nemen.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke trends uit de FW20 stoffenshows in Parijs. Eigenschappen die we met performance sportkleding associëren worden steeds vaker geïntegreerd in dagelijkse vezels in Protection from the Elements en Body Performance, terwijl Green Credentials de ecologische stappen die de branche neemt en de nieuwste ecologische innovaties illustreert.

Protection from the Elements

Waterdichte, waterafstotende en winddichte afwerkingen introduceren een nieuwe dimensie aan technische stoffen. Voor winter maken constructies bestaand uit meerdere lagen gebruik van een aantal ontwikkelingen in één met thermische en klimatologische eigenschappen die temperatuurregeling bieden. Nieuwe composities met SPF 50+ die de drager beschermen tegen schadelijke UVA en UVB stralen, breiden uit van badmode en outdoor categorieën.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Koojoo Fabric, Fabres, Frizza, allen Herfst Winter 2020-21.

Green Credentials

Onverwachte natuurlijke bronnen werden aangeboord voor biologische stoffen en afwerkingen, waaronder bamboe, kokosnootschalen en samengestelde leren vezels. Er ligt een nadrukkelijke focus op recycling, met polyester en andere synthetische stoffen die opnieuw worden om nieuwe technische stoffen te creëren, alsmede hergebruikt plastic uit de oceaan en duurzaam garen gemaakt van PET flessen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Bamboo Fiber, Bonotto, Hong Kong Enterprises, allen Herfst Winter 2020-21.

Body Performance

Bi-stretch en mono-stretch eigenschappen creëren shapewear die het lichaam vormgeeft en de contouren volgt, terwijl het draagcomfort van de drager wordt verhoogd. Samenpersende stoffen kunnen het aerobe herstel versnellen door de doorbloeding te stimuleren tijdens het sporten en veel van de tentoongestelde sport- en outdoorstoffen bevatten ook verwarmings -en verkoelingselementen, en antibacteriële en deodoriserende eigenschappen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Pratofabrics, Changle Jiarong Industrial, Charming Fabrics, allen Herfst Winter 2020-21.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall/Winter 2019-20 Première Vision Show Overview van Trendstop, met alle belangrijke trends uit het evenement. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

INTERFILIERE
Performance
Première Vision
Stoffen
TexWorld
Trends
TRENDSTOP