Overzicht Voorjaar Zomer 2020 Spinexpo Stoffenshow Show

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwste trends uit de Voorjaar/Zomer 2020 editie van de garen- en breiwerkexpositie Spinexpo.

Het stoffenteam van Trendstop biedt lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar de belangrijkste thema’s en nieuwste ontwikkelingen die op Spinexpo in Parijs tentoongesteld werden. Spinexpo, een vooraanstaande internationale bevoorradingsexpositie voor de garen-, vezel- en breiwerksector, concentreerde zich in de SS20 editie op de toekomst van de textielindustrie met respect voor het milieu als kenmerkend principe van de expositie. Daarnaast speelden stylisten, fabrieken en producenten ook in op de toenemende consumentenfocus op welzijn, waarbij zij een groot aantal innovatieve en intelligente textielsoorten boden die tegemoetkwamen aan de behoeften van het menselijk lichaam en diens omgeving. Technologische ontwikkelingen richtten zich op het terugbrengen van afval en de integratie van gerecyclede stoffen werden gecombineerd met vakmanschap en kunstzinnigheid van stylisten voor een fusie van handgemaakt en door de mens gemaakt, waarmee een weg gebaand werd voor meer duurzame textielproductie. Ons uitgebreide stoffenshowverslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke trends uit Spinexpo SS20. Human Centric laat zich inspireren door de menselijke vorm, terwijl Bio Construction een schonere, groenere manier van productie van modieuze vezels verkent. Modern Vintage speelt in op de trend voor vakmanschap en maatwerk met creatieve toepassingen van gerecyclede stoffen die een circulair productiesysteem bevorderen.

Human Centric

Beschermend doch tactiel verwerkt Human Centric draagbare tech en afvalvrije technieken in stoffen die het lichaam volgen met contourvormende, stretch eigenschappen. Een ambachtelijke esthetiek kwam tevoorschijn in de origami-achtige plooien die de stoffen in staat stellen op verschillende manieren te kunnen worden gedragen, hetgeen de levensduur van het kledingstuk verlengt.

Overzicht Voorjaar Zomer 2020 Spinexpo Stoffenshow Show

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Rory Longdon op Spinexpo, Nuoyi Global op Spinexpo, Studio Eva x Carola op Spinexpo, allen Voorjaar Zomer 2020.

Bio Construction

Biologische stoffen en natuurlijke vezels kregen een toegevoegde milieuvriendelijke impuls via gifvrije kleurstoffen en schonere productieprocessen om het gebruik van water terug te brengen. Onverwachte ingrediënten toonden de toenemende reikwijdte onder plantaardige kleurstoffen en fixeermiddelen en bood nieuwe ideeën voor prints en motieven.

Overzicht Voorjaar Zomer 2020 Spinexpo Stoffenshow Show

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Studio Eva x Carola op Spinexpo, Studio Eva x Carola op Spinexpo, Laura McPherson op Spinexpo, allen Voorjaar Zomer 2020.

Modern Vintage

Weggegooide kleding en hoge mate van verspilling zijn twee van de belangrijke vraagstukken waarmee de textielindustrie geconfronteerd wordt. Door kleuren van de afgelopen seizoenen te updaten met injecties van de nieuwste tinten en hermenging van oude stoffenvoorraden met nieuwe stukken werden de mogelijkheden aangetoond voor het gebruik van overgebleven garen en het terugbrengen van de impact op vuilstort.

Overzicht Voorjaar Zomer 2020 Spinexpo Stoffenshow Show

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: CKRC Jinlong op Spinexpo, Steven Oo op Spinexpo, Nuoyi Global op Spinexpo, allen Voorjaar Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring/Summer 2019 Pitti Filati Fabric Show overzicht van Trendstop, met alle breiwerktrends en innovaties uit Florence. Klik hier voor uw gratis rapport.

Overzicht Voorjaar Zomer 2020 Spinexpo Stoffenshow Show

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN