Een aantal ready-to-wear fashion shows in Parijs zijn wegens de terroristische aanvallen op de VS afgelast. Tien procent van de geplande shows zijn afgelopen dagen afgelast. Helmut Lang, Cerruti and Torrente kondigden afgelopen week aan dat zij hun optredendens die gepland stonden tijdens de Paris fashion week van 5-13 oktober aanstaande zullen cancelen, uit respect voor de gevallen slachtoffers.

De aanslagen domineren dit seizoen van mode-presentaties, naast de reeds afgelaste shows zijn de afgelopen weken de apres-show feestjes die de shows opvolgen massaal afgelast.

Vele modebedrijven steunen diverse fondsen die slachtoffers van de aanslagen helpen, zo besloot Cerruti om het geld wat normaal gesproken in de gecancelde show gestoken zou worden, om dat te storten op de rekening van het fonds dat familie van de gestorven reddingswerkers helpt.

Vele ontwerpers die hun shows aflasten, zetten hun presentaties op internet. Zo kunnen (potentiele)klanten alsnog in gewenste gelegenheid collecties bekijken. Door de aanslagen verschijnen tot 40 procent bezoekers minder, met name amerikanen, bij de diverse shows.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN