• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Parijse sferen bij Ronald Kolk

Parijse sferen bij Ronald Kolk

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ronald Kolk houdt van theater. Wie de modeshows van de Nederlandse couturier bezoekt weet vooraf dat het publiek veel meer te zien zal krijgen dat een rij modellen gestoken in de nieuwste collectie. Zo zagen wij bij Kolk al eerder illusionist Hans Klok optreden en werd de show in maart gestolen door een levende albino python. De 12e modeshow van Kolk deze week, welke als thema 'I love Paris' meekreeg, was aanleiding om nog eens goed uit te pakken. De avond werd geopend door Liesbeth List die de Franse hoofdstad toepasselijk bezong en afgesloten met een gala. Bij Ronald Kolk wordt voor de begeleidende muziek geen klungelig cd'tje opgezet, nee de ontwerper had een 30-koppig orkest ingehuurd met 7 vocalisten. Naast de 12 e couturecollectie presenteerde Kolk ook zijn derde tassen- en schoenenlijn met handgemaakte accessoires.

Prijzenswaardig is verder dat de couturier zich heeft verbonden aan de Pink Ribbon Foundation, een organisatie die wil bereiken dat meer mensen zich bewust worden van de ziekte borstkanker. "Kanker overkomt ons", aldus Kolk. "Zo lang we deze ziekte nog niet onder de knie hebben kan er niet genoeg aandacht voor worden gevraagd." Tijdens zijn show toonde hij daarom een 'Pink Ribbon Dress' - een zwarte jurk versierd met breed roze lint. "Deze japon zorgt ervoor dat we letterlijk weer even stil staan bij de vernietigende kracht van de ziekte en bij de noodzaak om onderzoek naar oorzaak en genezing te blijven steunen."

Verder bracht Kolk maar liefst 52 nieuwe creaties en een bruidstoilet op de catwalk. De ene nog spectaculairder dan de andere. Vooral Kolk's stoffengebruik valt op. De couturier heeft een voorliefde voor bijzondere combinaties, handgeweven tweeds en materialen waarvan soms eenmalig maar anderhalve meter is geproduceerd. Veel bont ook in zijn najaarscollectie, zoals felgekleurde met bont afgewerkte sjaals en stola's.

Ronald Kolk