• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Paul Smith neemt hoogste Franse onderscheiding in ontvangst

Paul Smith neemt hoogste Franse onderscheiding in ontvangst

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Britse ontwerper Paul Smith heeft de Franse onderscheiding Legion d'Honneur in ontvangst mogen nemen voor zijn werk. Dat werd bekendgemaakt door BT.

De onderscheiding werd aan Smith overhandigd tijdens een cermonie die op 28 januari plaatsvond in Londen. Sylvie Bermann, de Franse ambassadrice van Groot-Brittannië, mocht de Legion D'Honneur aan de ontwerper overdragen. “Het is een grote eer om vandaag een hulde te mogen brengen aan Sir Paul Smith, een revolutionair op het gebied van Brits design wiens charme en lef een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten op de Franse mode,” stelde de diplomate tegenover BT.

Ook Paul Smith gaf aan zich vereerd te voelen met de onderscheiding. “Ik heb al vele jaren een speciale relatie met Frankrijk. Mijn eerste modeshow vond in Parijs plaats, en sindsdien heb ik ongeveer 80 keer in de stad geshowd.”

Smith, die werd geboren in de Britse stad Nottingham, opende zijn eerste winkel in zijn geboortestad in 1970 onder de naam ´Paul Smith Vetements pour Hommes´. Na zijn eerste show in de Franse hoofdstad in 1976, heeft de ontwerper ook elk daaropvolgend seizoen zijn collectie in Parijs gepresenteerd. Tegenwoordig heeft de ontwerper vijf eigen winkels en een kantoor in Frankrijk. In totaal worden de heren- en damescollecties van de Brit in meer dan 60 landen verkocht.

Een andere ontwerper die eerder een Franse onderscheiding in ontvangst mocht nemen, is Dries van Nooten. De Belgische ontwerper mag zich sinds juni 2015 Officier de l´Ordre des Arts et Lettres noemen.

Foto: Paul Smith Facebook


Legion D´Honneur
Paul Smith