• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Percy brengt label uit bij Zantman

Percy brengt label uit bij Zantman

Door FashionUnited

bezig met laden...

Modeontwerper Percy Irausquin gaat een confectielijn ontwikkelen voor de Zantman Modegroep. Zantman is importeur en licentiehouder van labels als Mart Visser en Elle pret-a-porter. De kledinglijn van Irausquin komt uit onder de naam PRC.

De overeenkomst tussen de ontwerper en de modegroep werd woensdag officieel beklonken, vertelt directeur Pascal Zantman. "Ik heb Percy lange tijd gevolgd, en was onder de indruk van zijn moderne vrouwelijke ontwerpen. Ik besloot contact met hem te zoeken toen de samenwerking met zijn financier werd beëindigd."

Percy Irausquin won in 2001 de Frans Molenaar prijs en wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde jonge ontwerpers in Nederland. In 2005 vond de ontwerper een financier in Steve te Pas, de ondernemer achter het jeansmerk BlueBlood. Er kwam een Percy Irausquin confectielijn op de markt en er werd een winkel geopend. De samenwerking werd onlangs beëindigd omdat die volgens Te Pas niet aan de verwachtingen voldeed.

Hoewel de ontwerper vooral bekendstaat om zijn extravagante avondjurken, past zijn stijl volgens Zantman goed bij die van de modegroep. "Met Mart Visser brachten we ook couture in pret-a-porter. Datzelfde willen we gaan doen met PRC, alleen dan voor een iets jongere doelgroep. De creativiteit van Irausquin reikt veel verder dan alleen jurken," aldus Zantman. PRC moet een totaalcollectie worden die wel enkele elegante jurken zal bevatten, maar ook coats, blazers, pantalons en knitwear. Naast de confectielijn blijft Irausquin ook couture ontwerpen, onder de naam Salon PRC.

De PRC confectielijn wordt gelanceerd in januari 2008 met de herfst/wintercollectie van 2008, die vanaf augustus in de winkels zal liggen. Aanvankelijk zal het label alleen verkrijgbaar zijn in de Benelux. Later volgt mogelijk verdere internationalisering.


Percy Irausquin
Zantman
Zantman Modegroep