• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Percy naar Oscaruitreiking

Percy naar Oscaruitreiking

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederlandse acteurs zien de spotlights van de Oscaruitreikingen niet dit jaar. Gelukkig wordt de eer van het land toch hooggehouden; en wel in de vorm van een felrode zijden jurk van de hand van ontwerper Percy Irausquin. De Britse regisseuse Suzie Templeton heeft besloten zich tijdens de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen te hullen in een creatie van de Nederlandse ontwerper. De regisseuse woont momenteel in Amsterdam en benaderde Irausquin persoonlijk voor de jurk.

De 80e editie van de Oscaruitreikingen wordt gehouden op 24 februari in Los Angeles. De publiciteit die een ontwerper ten deel valt wanneer sterren zijn ontwerpen dragen tijdens het spektakel is gigantisch. Modehuizen is er dan ook veel aan gelegen om de genomineerden te kleden.

Templeton is genomineerd in de categorie 'Best Animated Films', voor haar film Peter & the Wolf. Deze film werd eerder al bekroond met de Grand Prix op het International Animated Film Festival van Annecy en werd de film de Rose d'Or van Lucerne.


FILM
oscaruitreiking
percy
Percy Irausquin