• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • PETA wordt aandeelhouder van Prada om gebruik struisvogelleer te stoppen

PETA wordt aandeelhouder van Prada om gebruik struisvogelleer te stoppen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Prada heeft er een bijzondere aandeelhouder bij: PETA US. De dierenrechtenorganisatie heeft aandelen verworven om zo de jaarlijkse bijeenkomsten van Prada te kunnen bijwonen en officieel een beroep te kunnen doen op het bedrijf om een einde te maken aan de verkoop van alle producten die gemaakt worden van exotische huiden.

Aanleiding was een ooggetuige exposé, waaruit bleek dat eenjarige struisvogels worden geëlektrocuteerd en dat hun keel wordt doorgesneden voor 'luxe' tassen van struisvogelleer. "Elke pokdalige Prada tas staat voor een gevoelige jonge struisvogel die op zijn kop werd gehangen en vervolgens werd gedood en geplukt in een ellendig en angstaanjagend slachthuis", aldus PETA-oprichter Ingrid Newkirk. "PETA US brengt de strijd tegen wreedheid rechtstreeks naar Prada's directiekamer – en vraagt om een definitief einde aan handtassen gemaakt van struisvogelleer."

De beslissing viel nadat er videobeelden waren gemaakt van 's werelds grootste struisvogelslachtbedrijven, waar jonge struisvogels op kale weidegrond worden gehouden. Als ze een jaar oud zijn worden ze per vrachtwagen naar de slacht gebracht, terwijl een struisvogel op natuurlijke wijze veertig jaar kan worden. In het slachthuis worden struisvogels ondersteboven in een verdovingsapparaat gehangen, wordt hun keel doorgesneden en worden hun veren geplukt – dit creëert de bobbelige huidtextuur die voor Prada-tassen wordt gebruikt.

Beeld: PETA

PETA
Prada