• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Petit Bateau in zee met Jean-Charles de Castelbajac

Petit Bateau in zee met Jean-Charles de Castelbajac

Door FashionUnited

1 jun. 2015

Jean-Charles de Castelbajac gaat een capsulecollectie voor het Franse merk Petit Bateau ontwerpen. De lijn, die uit een tiental stukken voor kinderen en volwassenen bestaat, zal in oktober in de verkoop gaan, eerst in de Petit Bateau winkel op de Champs-Elysees en vervolgens online en in een aantal andere filialen.

De Castelbajac heeft zijn speelse kijk - hij staat bekend om zijn voorkeur voor primaire kleuren en Pop Art-achtige ontwerpen - op de collectie losgelaten. Deze bestaat onder andere uit een top en een jurk waarin gespeeld is met de Bretonse streep waar het merk om bekend staat. De klassieke gele regenjas wordt ditmaal voorzien van een paar doorzichtige panelen in de capuchon en op de topjes figureren De Castelbajac’s speelse tekeningen.

Prijzen voor de collectie beginnen bij 25 euro voor een rompertje tot 150 voor een poncho en een jurk. Een t-shirt voor kinderen zal 30 euro kosten, terwijl de prijs van de t-shirt voor volwassenen 40 euro bedraagt.

Petit Bateau, dat meer dan de helft van zijn omzet in het buitenland genereert, zal dit jaar zeven winkels in China en minstens zes in Japan openen. Dat zei CEO Patrick Pergament in een interview met WWD. Ook zei hij dat het merk de kindermodemarkt overtreft. “We zien positieve groei in bijna al onze markten,” aldus Pergament. “Vandaag ligt onze aandacht volkomen op de ontwikkeling van internationale markten buiten de eurozone, en de samenwerking van De Castelbajac is een stap in die richting.”

Jean Charles de Castelbajac
PETIT bateau