• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Petit Bateau lanceert collectie met Hyères-winnares Annelie Schubert

Petit Bateau lanceert collectie met Hyères-winnares Annelie Schubert

Door May-Anne Oltmans

23 feb. 2016

Mode

Het Franse modemerk Petit Bateau gaat een collectie lanceren in samenwerking met Annelie Schubert: de ontwerpster die in april 2015 de 30e Hyères prijs in de wacht sleepte.

De collectie die de Frans-Duitse Schubert samen met Petit Bateau heeft ontworpen bestaat uit vier items voor dames: twee t-shirts, een jurk en een gestreepte top van jersey met schoudervullingen. ”Ik wilde vasthouden aan de kenmerkende look van Petit Bateau en er tegelijkertijd een couture-twist aan geven,” liet Schubert aan Women’s Wear Daily (WWD) weten. “Ik wilde graag spelen met het contrast tussen draperen en structureren.”

De collectie zal voor het eerst aan het publiek worden getoond tijdens het Hyères Festival dat plaatsvindt van 21 tot en met 25 april 2016. Twee dagen na het evenement zal de collectie voor het eerst verkocht worden bij een geselecteerd aantal Petit Bateau-winkels. De prijzen voor de collectie lopen uiteen van 49 euro voor een t-shirt tot 125 euro voor een jurk.

Het is overigens niet de eerste keer dat Petit Bateau een collectie uitbrengt in samenwerking met een winnaar van de Hyères prijs. Satu Maaranen en Kenta Matsuhige gingen Schubert al voor.

Annelie Schubert
Hyeres festival
PETIT bateau